top of page

DESPRE COMPANIE

ROMANIA INVESTMENT PARTNERS este un vehicul financiar dedicat incorporat si inregistrat in Statele Unite avandu-si sediul operational in New York City.

 

Compania este structurata ca un vehicul financiar hibrid de tipul Evergreen Type Structure, avand doua surse majore de capitalizare proprie:

  • pe de o parte, atrage capitaluri pentru fondurile sale de investitii din partea investitorilor institutionali globali (aceasta reprezentand componenta de finantare proprie cu maturitati medii si lungi);

  • pe de alta parte, atrage capitaluri pentru vehiculele sale de finantare si investitii prin operatiunile de pe pietele financiare si de capital globale (aceasta reprezentand componenta de finantare proprie cu maturitati scurte, medii si lungi).

Astfel, ROMANIA INVESTMENT PARTNERS detine o baza de capital permanent, disponibil pentru investitii, de peste 1 mld. USD.

 

Compania este conceputa si destinata exclusiv furnizarii de capitaluri pentru afacerile romanesti si functioneaza ca o platforma integrata de investitii formata din mai multe componente financiare separate: fonduri de investitii cu capital de risc, fonduri de finantari directe, vehicule de finantari prin pietele de capital, vehicule de capitaluri pentru tranzactii speciale si asa mai departe. Obiectivul platformei este sa furnizeze One-Stop Funding Solutions prin intermediul implementarii unor solutii personalizate si complete de finantare, investitii si capitalizare companiilor romanesti eligibile.

 

Pentru a implementa aceasta strategie, ROMANIA INVESTMENT PARTNERS utilizeaza in cadrul programelor sale financiare principiul Funding Escalator furnizand o mare varietate de tipuri de capitaluri, finantari si investitii, care acopera intreg spectrul structurii capitalurilor unei companii (capital propriu, capital hibrid, capital imprumutat) si intregul ciclu de viata al companiilor (de la start-up, la crestere si dezvoltare, la internationalizare, la fuziuni si vanzare).

bottom of page