top of page

FUZIUNI SI ACHIZITII

Prezentarea Generala a Programului

Programul Fuziuni & Achizitii reuneste interesele, intentiile si apetitul pentru achizitii si fuziuni al investitorilor strategici si financiari internationali cu intentiile si solicitarile antreprenorilor si companiilor romanesti determinate de dorintele acestora de a-si dezvolta afacerile, extinde portofoliul de produse, creste cota de piata sau de a avea acces direct la capitalurile necesare pentru dezvoltarea si cresterea afacerilor si companiilor prin intermediul diferitelor tipuri de tranzactii de Fuziuni & Achizitii.

 

Platforma de Investment Banking pune la dispozitia clientilor interesati un mix consistent de solutii financiare dedicate care includ printre altele: servicii de consultanta specifica pentru aceste tipuri de tranzactii; produse financiare si de management al riscurilor adecvate necesitatilor si obiectivelor urmarite; solutii de atragere si plasare a capitalurilor si finantarilor straine directe; acces la portofoliul si reteaua proprie de parteneri strategici si financiari internationali interesati in derularea tranzactiilor de Fuziuni & Achizitii pe piata romaneasca.

 

Prin intermediul mandatelor exclusive sell-side si buy-side de Investment Banking, asiguram clientilor nostri locali si internationali accesul direct si facil la identificarea, initierea, generarea si materializarea oportunitatilor de capitalizare de tipul Fuziuni & Achizitii precum si posibilitatea de a beneficia de serviciile noastre specifice acestui program, care includ printre altele:

 • Consultanta, plasarea si atragerea de capitaluri si finantari internationale directe pentru tranzactii de Fuziuni & Achizitii

 • Servicii si solutii dedicate cumparatorilor si vanzatorilor de participatii in companii private si publice

 • Tranzactii de vanzare si dezinvestire

 • Tranzactii de achizitii, parteneriate si aliante strategice

 • Tranzactii de fuziuni si preluari

 • Tranzactii care implica companii aflate in situatii speciale/complexe, dificultate financiara, neperformanta economica, repozitionare si transformare, insolventa

 • Tranzactii de parteneriate public-privat

 

Pentru a discuta necesitatile si obiectivele specifice ale afacerii dvs si pentru a prospecta oportunitatea de a incheia un mandat exclusiv de Fuziuni & Achizitii cu compania noastra, puteti sa aplicati in cadrul Programului utilizand linkul de mai jos.

Criterii de Eligibilitate a Solicitantilor si Tranzactiilor

Sunt eligibile in cadrul Programului o larga varietate de companii aflate in diverse faze ale ciclului de viata: SPV/startup, faza de exploatare, faza de crestere, faza de expansiune, internationalizare (emerging growth phase, growth stage, late growth stage, expansion phase, internationalization stage, M&A stage, buyout stage, Pre-IPO, IPO, SPO). In anumite situatii particulare sunt acceptati ca solicitanti eligibili si operatori/administratori/echipe de management ale unor astfel de companii.

Criteriile generale si specifice de eligibilitate aferente companiilor si proiectelor aplicante sunt precizate in cadrul fiecarei oportunitati listate pe Platforma Interactiva iBank.Markets, sectiunea ofertantilor pentru Fuziuni & Achizitii fiind accesibila la adresa: https://www.ibank.market/maca?lang=ro

Procesul de Aplicare
 • Intregul proces de aplicarea la acest Program se realizeaza 100% online, iar achizitia serviciilor de consultanta oferite de Partenerii Locali este obligatorie pentru toti aplicantii.

 • Protocolul de aplicare si de prelucrare a solicitarilor de capitalizare, inclusiv intreaga comunicare cu fiecare aplicant si managementul documentelor si al aplicatiilor, se realizeaza exclusiv prin intermediul Platformei B2B CloudFunding (access2capital.co), utilizand aplicatia eCapital.

  • Pentru a crea un Cont Nou Client accesati acest link.

  • Pentru autentificarea unui Client intr-un Cont deja Inregistrat accesati acest link.

Procesarea Aplicatiilor si Executarea Mandatelor Exclusive de Investment Banking

Procesul de Aplicare si de Executare a Mandatelor Exclusive de Investment Banking include urmatorii pasi:

1. Fiecare solicitant va crea un cont client pe Platforma B2B CloudFunding;

2. Toate aplicatiile si mandatele de investment banking se executa exclusiv prin intermediul Platformei Interactive iBank.Markets;

3. In vederea listarii solicitarilor pe Platforma iBank.Markets, aplicantii vor colabora cu Partenerul Local alocat pentru accesarea serviciilor de consultanta aferente intocmirii intregului set de documentatii necesare, al modelarii si structurarii tranzactiei, etc;

4. Odata cu listarea tranzactiei pe Platforma iBank.Markets si demararea executarii mandatului exclusiv de investment banking, Compania noastra va actiona in calitate de deal-maker si deal-arranger in vederea incheierii cu succes a tranzactiei.

Intrebari Frecvente

I: Care este legatura dintre Programele Financiare ROIP si Programele de Finantari Nerambursabile din Fonduri Europene gestionate de Comisia Europeana?

R: Absolut niciuna. Programele noastre financiare reprezinta oferte private de capitaluri, care sunt gestionate exclusiv de Compania noastra, si care nu au absolut niciun fel de legatura cu fondurile nerambursabile/fondurile structurale europene gestionate de Comisia Europeana.

 

I: Cum procedam pentru a obtine ghidul solicitantului si alte documentatii necesare aplicarii in cadrul Programelor dvs Financiare?

R: Avem o abordare pro-business, prin care dorim sa mentinem la minim birocratia si documentatia aferenta procesului de aplicare. In consecinta, nu exista astfel de ghiduri sau pachete cu documentatii necesare pentru aplicarea la Programele noastre. Toate informatiile aferente Programelor noastre Financiare sunt publicate in site, le puteti regasi mai sus pe aceasta pagina, in cadrul sectiunilor: Prezentarea Generala a Programului; Criterii de eligibilitate; Procesul de aplicare; Procesarea aplicatiilor si evaluare propunerilor de afaceri.

 

I: Care este diferenta dintre Programele de Investitii Directe si cele de Finantari Directe pe care le oferiti? Nu am reusit sa intelegem principalele diferente din Fisele de Prezentare Sintetica a Programelor respective.
R: Principala diferenta dintre cele doua tipuri de Programe Financiare consta in modul concret de accesare, utilizare si rambursare a capitalurilor solicitate. In cazul Programelor de Investitii Directe: Compania noastra devine Investitor in societatea dvs, asumandu-si alaturi de dvs rolul de investitor/asociat/actionar, caz in care va beneficia de dividende pe toata durata de viata a investitiei, iar capitalurile avansate urmand a fi amortizate prin valorificarea participatiei in societatea dvs la momentul iesirii din actionariat. In cazul Programelor de Finantari Directe: Compania noastra devine Finantator al societatii dvs, asumandu-si rolul de a va finanta/credita afacerea, caz in care dvs veti rambursa periodic capitalurile avansate pe durata contractului de finantare, pana la maturitatea acestuia. In concluzie: daca dvs sunteti in cautarea unui Investitor, atunci este recomandabil sa aplicati in cadrul Programelor de Investitii Directe; daca dvs sunteti in cautarea unui Finantator, atunci este recomandabil sa aplicati in cadrul Programelor de Finantari Directe.

 

I: Suntem interesati sa aplicam in cadrul unuia dintre Programele dvs Financiare. Cum procedam pentru a va comunica detaliile despre societatea / afacerea / proiectul nostru si despre solicitarea noastra concreta de finantare?

R: Urmati instructiunile si detaliile prezentate in cadrul sectiunilor Procesul de aplicare si Procesarea aplicatiilor si evaluare propunerilor de afaceri, pe care le puteti regasi mai sus pe aceasta pagina.

 

I: Dorim sa discutam telefonic si/sau prin email cu unul dintre reprezentantii Companiei dvs in vederea organizarii unei intalniri cu dvs in cadrul careia sa va prezentam societatea noastra, afacerea/proiectul pe care dorim sa il dezvoltam si necesitatile noastre specifice de finantare. Cum procedam in acest caz?

R: Sunteti bineveniti sa ne contactati telefonic si/sau prin email oricand doriti. Trebuie insa sa retineti ca orice comunicare legata de aplicarea dvs la oricare dintre Programele noastre Financiare se poate realiza doar online prin intermediul portalului CloudFunding, in conformitate cu Procedurile de Lucru detaliate in cadrul sectiunilor Procesul de aplicare si Procesarea aplicatiilor si evaluare propunerilor de afaceri, pe care le puteti regasi mai sus pe aceasta pagina.

 

I: Societatea noastra nu indeplineste criteriile de eligibilitate pentru participarea la acest Program Financiar. Cum procedam in acest caz?

R: Fiecare dintre Programele noastre Financiare Anuale are definite anumite criterii de eligibilitate prestabilite si nenegociabile. In cazul in care societatea aplicanta nu indeplineste criteriile de eligibilitate ale unuia dintre Programele Financiare, atunci este necesar sa selectati in vederea aplicarii un altul, pentru care societatea dvs este eligibila. In cazul in care societatea aplicanta nu este eligibila pentru niciunul dintre Programele Financiare Anuale curente, atunci nu este posibila aplicarea dvs in acest moment, urmand a verifica conditiile de eligibilitate ale Programelor pentru anii viitori.

 

I: Avem neclaritati in legatura cu intocmirea Propunerii Ideii de Afaceri si cu cea a Planului de Afaceri aferente Programului in cadrul caruia am aplicat, nu reusim sa intocmim singuri aceste documente. Dorim sa colaboram cu dvs in vederea obtinerii de consultanta pentru a realiza aceste documentatii. Cum procedam in acest caz?

R: Compania noastra nu furnizeaza aplicantilor servicii de consultanta in vederea intocmirii documentatiilor necesare acestora. Daca am furniza astfel de servicii, atunci ne-am pozitiona intr-un conflict de interese in raport cu Programele noastre Financiare: noi am oferi consultanta in vederea intocmirii documentatiilor, dupa care tot noi am evalua respectivele documentatii in cadrul procesului de analiza al acestora. Pentru a evita astfel de conflicte de interese, oferim aplicantilor interesati in accesarea serviciilor de consultanta in vederea intocmirii documentatiilor necesare Programelor Financiare posibilitatea de a colabora cu Partenerii Locali ai Companiei noastre in Romania. Partenerii Locali sunt societati romanesti de consultanta financiara, carora Compania noastra le-a externalizat prestatia mai multor servicii in ultimii ani, si care detin intregul know-how necesar pentru a realiza documentatia respectiva pentru dvs.

 

I: In aceste conditii, cum luam noi legatura cu un Partener Local? Care sunt serviciile de care noi beneficiem din partea acestuia? Care sunt avantajele colaborarii noastre cu un Partener Local? Serviciile furnizate noua de Partenerul Local sunt gratuite?

R: In conformitate cu instructiunile si detaliile prezentate in cadrul sectiunilor Procesul de aplicare si Procesarea aplicatiilor si evaluare propunerilor de afaceri, pe care le puteti regasi mai sus pe aceasta pagina, pe parcursul procesarii aplicatiei dvs, veti receptiona informatii complete despre modul de colaborare cu Partenerii Locali, conditiile de lucru cu acestia, modul de achizitie si costurile acestor servicii, etc. Partenerii Locali sunt alocati de Compania noastra fiecarui aplicant, la cererea expresa a acestuia. In urma contractarii si achizitiei serviciilor Partenerilor Locali, aplicantii beneficiaza de urmatoarele: consultanta in privinta accesarii Programelor noastre Financiare; asistenta tehnica specifica aplicatiilor fiecarui solicitant; conceperea, intocmirea si realizarea intregii documentatii necesare; garantarea acceptarii documentatiei in etapa de Evaluare de Conformitate si calificarea acesteia in etapa de Evaluarea Economica, Financiara, Tehnica si Operationala; premisele inregistrarii unui scoring superior aferent evaluarii Planului de Afaceri propus; alte eventuale servicii personalizate specifice solicitarii/propunerii fiecarui aplicant (livrabile cu/fara mandat special acordat de Compania noastra).

 

I: Este obligatorie achizitia serviciilor de consultanta de la Partenerii Locali pentru a aplica in cadrul Programelor dvs Financiare?

R: Nu, nu este obligatorie, insa este recomandabila. Achizitia serviciilor de consultanta furnizate de Partenerii Locali nu este obligatorie pentru aplicantii la majoritatea Programele noastre Financiare (exceptie fac aplicatiile din cadrul Programelor Investment Banking si Merchants Capital, unde serviciile Partenerilor Locali fac parte integranta din Procedurile de Lucru). Aceste servicii reprezinta o facilitate suplimentara si optionala pe care Compania noastra o pune la dispozitia aplicantilor interesati, serviciile respective facand parte dintr-un pachet mai larg de facilitati de consultanta si asistenta tehnica cu valoare adaugata furnizate solicitantilor romani de capitaluri externe.

bottom of page